viernes, 14 de febrero de 2020

Sessió 14/02/2020



Cinquena sessió de TAC.
Avui ha estat principalment una sessió expositiva, no hem fet cap pràctica.
Bàsicament hem treballat l'anàlisi informacional i la comunicació que es realitza a través dels mitjans de comunicació.
Resultat d'imatges per a "Veritats de Mentira"
Per fer-ho de manera més amena i dinàmica hem vist un fragment del reportatge de TV3 anomenat "Veritats de Mentida". Entre d'altres coses es parla de com a la societat actual trobem un constant fluxe d'informació i com aquest no pot ser sempre veraç o real.

 Amb aquest vídeo la Cristina ens ha encomenat una pràctica que consisteix en llegir dues notícies coetànies i pasar "filtres" adients per ser considerat una persona que disposa d'una alfabetització informacional correcte.

Per acabar hem comentat i explicat alguns concepte que es parlava al video, com és Algoritme
 o són les Cookies, arribant a la conclusió de "Si no pagues pel producte, ets el propi producte"


REFLEXIÓ:
La reflexió d'aquesta sessió l'he relacionat amb la "Seguretat", competència digital que ens capacita per poder fer un bon ús de la tecnologia i proporsionar tant a terceres persones com a noslatres mateixes un entorn sense cap incidència greu en qüestió de dades i informació confidencial.
És evident que la seguretat no només l'hem de  tenir present amb la nostra persona (a la xarxa: identitat digital) sinó també amb la resta d'usuaris i amb el material que ens permet estar connectats. D'aquesta manera podrem desenvolupar aquesta competència, una competència que molts cops no existeix a causa de negligencies com ho són la repeteció de contrasenyes o l'acceptació dels termes i condicions de qualsevol web, que pot no ser del tot fiable.

No hay comentarios:

Publicar un comentario