viernes, 17 de enero de 2020

Sessió 17/01/2020





En aquesta segona sessió de TAC hem començat amb el visionat de contraexemples de blogs de cursos anteriors, és a dir, mirant com NO hem de fer aquesta part de la matèria. Un dels exemples era una entra on no hi havia cap entrada.


Seguidament hem vist una TEDTalk anomenada "Revelando estereotipos que no nos representan" feta per la Yolanda Domínguez. En ella es parla sobre com els esteriotips (especialment es parla dels relacionats al gènere) ens afecten i formen part de la vida quotidiana de cadascun de nosaltres, un exemple és la publicitat i en especial a la moda. Com a prova de tot elque diu, explica que va fer diferents estudis:
 -Va reproduir les postures de les models d'anuncis de revista com Loewe o Vogue als carrers d'una ciutat i efectivament, no eren postures ni comódes ni "Normals", la gent del voltant de la model es preguntava que li passava a aquella dona.
-Va ensenyar a diferents infants les imatges i molts d'ells les interpretaven com si les models es trobesin en una posició vulnerable o de debilitat.
Finalment explica que ha iniciat un projecte fotogràfic anomenat "Little Black Dress" o LBD, on mostra a dones de diferents tipologies de cos vestint el mateix vestit negre.

Resultat d'imatges per a "yolanda dominguez little black dress" 

Com a reflexió feta en parelles i amb la resta de companyes hem redactat aquestes oracions:

Els esteriotips condicionen a qualvesol persona i afecten a la seva vida quotidiana, també són transmesos de manera conscient i voluntària pels mitjans de comunicació així com de manera inconscient per la població "rassa".

Les paraules són explícites, però les imatges (material audiovisual) tenen continguts implícits inconscients, per tant eduquen i mai són neutres.



En aquesta sessió la Cristina ens ha introduit la tasca de la producció audiovisual, i ho ha fet explicant-nos la importància de la comunicació audiovisual i els seus elements (Estructurals, Morfològics, Semàntics, Estètics). Gràcies a l'ajuda d'un video de YouTube o s'explicaven els plans possibles en una  producció visual, com pot ser una pel·lícula i també el visionat una grabació del propi Alferd Hitchcock, parlant sobre com ell a les seves pel·lícules de suspens juga amb els moviments de càmara.

Sabent tot aixó ens ha encarregat realitzar un con tingut audiovisual, sobre tres tipologies diferents:
-Podcast, amb l'ús de l'eina Audacity.
-Infografía, grácies a la web Genially.
-Vídeo Animat, mitjançant el Powtoon.


REFLEXIÓ:
Aquesta sessió l'he relacionat amb la competència digital de la "Comunicació i Col·laboració". He decidit relacionar-ho d'aquesta manera ja que veig que tant en la meva futura producció audiovisual hauré de saber com comunicar-me de manera correcta i certera. Serà d'aquesta manera ja que com a usuari d ela xarxa tinc la possibilitat d'interactuar i compartir informacions, continguts i altres dades digitals. Amb la meva aportació puc fer que la resta d'usuaris puguin interactuar i participar de la comunitat que representa Internet. Aixó sí, sempre he de ser conscient que mai he de perdre la voluntat de gestiona de la meva identitat i modificar-la, ja que aquesta gestió i és en part creació de contingut i una manera d'interaccionar amb la resta del món.


No hay comentarios:

Publicar un comentario