viernes, 28 de febrero de 2020

Sessió 28/02/2020

Sessió setena, avui la dedicarem a la seguretat a les xarxes d'Internet i les tecnologies digitals.

Per començar hem anat al web "HAVEIBEENPWNED", un web que mitjançant el teu correu electrònic t'informa sobre si ha hagut perill de robatori de dades tant perpart de persones físiques com aplicacions. En el meu cas el meu correu està segur ja que l'aplicació no ens mostra cap perill.



Després d'aquesta primera activitat hem entrat al Google Maps per descobrir que Google guarda l'ubicació de tots els indrets on hi ha hagut un dispositiu amb la meva conta iniciada, per exemple l'any passat (2019) vaig estar a diferents llocas de Catalunya i a Bèlgica de vacances.


Relacionada amb la localització també està la següent eina: El buscador d'iCloud, els dispositius Apple tenen aquesta facilitat de trobar-los en cas de pèrdua o robatori. No només s'indica on és sinó també és possible fer-lo sonar encara que es trobi en mode "No molestar".
Per fer-ho s'ha d'entrar en el següent link: < https://www.icloud.com/find/ >

Una pràctica essencial per protegir-nos és saber triar les notres Passwords o contrasenyes, molts estudis ens mostren que encara avui dia hi ha un gran gruix de la població que posa contrasenyes sencilles, com ho són: 1234 o qwer. Algunes de les recomanacions que ens ha facilitat la Cristina han estat les següents:
-No repetir contrasenyes, tenir una per a cada lloc o aplicació
-No compartir-les amb ningú ni a cap xarxa Wifi
-Intercalar lletres amb números i símbols

A la segona part de la classe hem parlat de xarxes socials (Pinterest, Facebook i Twitter)* i com les podem fer servir en l'àmbit educatiu. Personalment crec que la priemra és la més aplicable a recursos educatius.

*Els meus perfils de cada una de les xarxes socials.

Per acabar, hem parlat sobre les llicències de la xarxa. En concret hem parlat del Creative Commons i de les diferents llicències que exiteixen.


REFLEXIÓ:
La reflexió d'avui l'he lligat, evidentment, a la competència digital de la "Seguretat".
La seguretat a les xarxes és, com a mínim, igual d'important que la seguretat a la vida "real", ens hem de protegir de molts factors de risc, com ho són els robatoris, les agresions o altres incidències no desitjables.
Les pràctiques d'avui han servit per fer consciència de la vulnerabilitat de la que disposem a les xarxes i també per intentar canviar mals hàbits com l'ús repetit i perillós de passwords sencilles o fàcils de copiar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario